Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μικρά, αλλά με νόημα.. Όχι όλα δικά μας, αλλά για εμάς!

7 Απριλίου 2014

1) Θα υποχωρήσουν τα νερά και ο βυθός μας θα γίνει νησί
2) Ίσως ποτέ γιε μου να μην μπορέσεις να καταλάβεις ποια Μοίρα είναι πιο σκληρή.. Εκείνη που σε διώχνει από τον Παράδεισο ή εκείνη που κάποτε σε έβαλε μέσα? Είναι η απορία ζωής μου. Δεν έχω να σου δώσω απάντηση. Μη με ρωτήσεις ποτέ. Απλά προχώρα... (εμπνευσμένο από την Εύα Ομηρόλη)
3) Θυμάσαι που το Πάσχα χαζεύαμε τα πυροτεχνήματα? Πού και πού, υπήρχε κάποιο που έσκαγε πριν φτάσει στον ουρανό... Έτσι συμβαίνει και με τις ζωές μερικών ανθρώπων.. διαλύονται πριν φτάσουν ψηλά.. (Σουζάνα Ταμάρο, «όπου σε πάει η καρδιά»)
4) Γιε μου, θέλω το σπίτι μας να είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, κι όχι ένα δωμάτιο γεμάτο καθρέφτες...
5) Γιε μου, θα ήθελα να σου πω, πως το να χάνεις χρόνο δεν είναι καθόλου κακό. Μα φοβάμαι... Μετανιώνω. Και δε στο λέω. (Εμπνευσμένο από Σουζάνα Ταμάρο)
6) Γιε μου, όταν οι άνθρωποι φεύγουν, αυτό που μας λείπει περισσότερο δεν είναι η παρουσία τους αλλά όλα αυτά που δεν ειπώθηκαν ποτέ μεταξύ μας. (εμπνευσμένο από Σουζάνα Ταμάρο)
7) Γιε μου, η ψυχή μας είναι πιο βαθιά από την πληγή μας. Επανέλαβε μετά από εμένα. Και γραψτο στο ημερολόγιό σου.
8) Γιε μου, μια σταγόνα όνειρο, ένα δάκρυ κι ένα χαμόγελο να τα φυλάς πάντα στην τσέπη σου. Και να είσαι πάντα έτοιμος να τα μοιραστείς.
9) Γιε μου, θέλω τη σκέψη μου επάνω σου ν’ απλώσω χωρίς να σε κουράσω. Θέλω το χαμόγελό σου να δω, την καρδιά μου να ξεκουράσω...
10) Γιε μου, ίσως ποτέ να μην έχω να σου δώσω σωστές απαντήσεις. Μπορεί όμως να σου κάνω κάποιες σωστές ερωτήσεις (εμπνευσμένο από Εύα Ομηρόλη)
11) Γιε μου, θα ήθελα να μάθεις να δίνεις πάντα μόνο από αυτό που σου περισσεύει, για να είσαι σίγουρος ότι δίνεις ΜΟΝΟ για τη χαρά του να δίνεις. Και όταν παίρνεις, να παίρνεις από τον άλλον μόνο αυτό που του περισσεύει, για να είσαι σίγουρος ότι είσαι ακόμα ελεύθερος..
12) Αγόρι μου, όπου δεν υπάρχει πάθος, μπορεί ο καθένας να αντικατασταθεί.
13) Γιε μου, ή θα θυμάσαι ή θα ζεις. Το πρώτο μπορεί να περιμένει για την εποχή που δεν θα μπορείς να κάνεις το δεύτερο.
14) Η χειρότερη ώρα γιε μου, είναι η ώρα που μπορεί να ανακαλύψεις την ομοιότητα αυτών που αγαπάς με τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν...
15) Οι Εσκιμώοι γιε μου, όταν γεράσουν κι είναι πλέον ανίκανοι να κερδίσουν μόνοι τους το ψάρι τους, πηγαίνουν να τους φάει η αρκούδα...
16) Γιε μου, σε κάποια ζευγάρια συνέβη ότι συμβαίνει και με το στρείδι.. Ένα στρείδι τυλίγει ένα "ξένο" σώμα και πληγώνεται.. και τότε... μόνο τότε.. υπάρχει η μεταμόρφωση μιας πληγής σε μαργαριτάρι..
17) Γιε μου, οι άνθρωποι που κυκλοφορούν λίγο είναι αυτοί που εξασφαλίζουν τη βεβαιότητα του περιζήτητου. Οι χορτασμένοι. Οι άλλοι, κυκλοφορούν πολύ για να παρηγορηθούν που δεν είναι "εμπορεύσιμοι".
18) Αγόρι μου, όταν οι επιθυμίες μας γίνονται μεγάλες μας ξεπερνούν. Κι όταν προσπαθούμε να τις φτάσουμε μας παραγκωνίζουν. Αν τις εγκαταλείψουμε είμαστε δειλοί. Κι αν τις κυνηγήσουμε γινόμαστε δυστυχισμένοι. Κι όταν φτάσει η επιθυμία μας να γίνει αλήθεια, κρατάει μόνο μια στιγμή...
19) Μαζί με την κάθε ανάσα σου, να παίρνεις δύναμη και να μπορείς να επιβάλλεις τις δικές σου έννοιες στις λέξεις των άλλων. (εμπνευσμένο από Εύα Ομηρόλη)
20) Η ψυχή, γιε μου, είναι κάτι μοναδικό. Κι όπως όλα τα μοναδικά, δεν μπορεί παρά να είναι μόνη...
21) Γιε μου, το στόμα το έχουμε για να μάθουμε να προφέρουμε λέξεις που τελειώνουν με θαυμαστικά. (εμπνευσμένο από Εύα Ομηρόλη)
22) Ο μπαμπάς λέει πως τα όνειρα δίνονται δωρεάν, αλλά πολλές φορές αργότερα, κοστίζουν πολλά...
23) Γιε μου, να μη μείνεις ποτέ κολλημένος στην ίδια μύξα που αρέσει σε κάποιους να αποκαλούν ζωή και καμώνονται τον ικανοποιημένο για να μην χρειαστεί ποτέ να κάνουν τον τολμηρό. Να βουτάς μέσα στο χρόνο άφοβα, να μάθεις να κολυμπάς ακόμα και στα πιο θολά νερά του, όχι για να γίνεις καλύτερος, μα γιατί ΕΙΣΑΙ καλύτερος. Γιατί τελικά το "καλύτερος" δεν μπορεί μόνο του να είναι ο στόχος. Δυστυχώς είναι πάντα το κίνητρο.
24) Γιε μου, πάψαμε να θέτουμε ερωτήματα και ζούμε μέσα στις απαντήσεις. Αυτό τουλάχιστον είναι πρόοδος.
25) Η ζωή είναι το δώρο του Θεού σε μας. Ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας, είναι το δικό μας δώρο στο Θεό
26) Η χαρά είναι μεγάλος δάσκαλος. Το ίδιο όμως και η απελπισία. Η καθαρή σκέψη είναι μεγάλος δάσκαλος, το ίδιο όμως και η σύγχυση. Η ελπίδα είναι μεγάλος δάσκαλος, το ίδιο όμως και η απογοήτευση. Η ζωή είναι μεγάλος δάσκαλος. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τον θάνατο.
27) Οι αδύναμοι είναι σκληροί γιε μου. Μόνο από τους δυνατούς μπορείς να περιμένεις καλοσύνη.
28) Ξυπνήσαμε το πρωί με τον μικρό και χουζουρεύαμε λίγο στο κρεβάτι... Ξαφνικά άρχισα να τον γαργαλάω και να τον φιλάω στο λαιμό, κι εκεί που γελούσε και τσίριζε, σταματάει και μου λέει "άρχισες πάλι τα χαζά?"... (2 ετών και 3 μηνών, για να μην ξεχνιόμαστε...)
29) Ο γιος μου πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. Ο ξάδερφός του στο νηπιαγωγείο.
- Θέλω κι εγώ να πάω στο σχολείο του ξαδέρφου μου
- Αγόρι μου δεν γίνεται, ο καθένας πρέπει να πάει στο σχολείο του.
- Εγώ θέλω να πάω στο σχολείο του καθένα!
30) Για να φτιάξουμε το χώρο μέσα μας όμορφο, ας ξεκινήσουμε φτιάχνοντας το χώρο γύρω μας όμορφο.. αντικείμενα και διακόσμηση που μας ταξιδεύουν είναι το δικό μου μέσο απόδρασης... ο μικρός πάλι ανακαλύπτει καινούριους κόσμους ακόμα και μέσα στο σπίτι του.. σίγα σιγά μπορεί να τον βοηθήσουν να ανακαλύψει και τους καινούριους κόσμους μέσα του, και να μου τους δείξει.. Μαγικό?
31) Δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά άλλη ανάγκη στην παιδική ηλικία τόσο δυνατή όσο η πατρική προστασία.
Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος
32) Οι γονείς είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να έχουν παιδιά.
Samuel Butler, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας
33) Άλλη μία μαγική στιγμή: Ξυπνάει τη νύχτα, σε φιλάει και ξανακοιμάται..
34) Έλεγα σήμερα στον μικρό "Είσαι μαϊμούνι?" μου απαντούσε "Εσύ είσαι μαϊμούνι". Συνέχιζα, "είσαι μπουρμπουλήθρας?", μου απαντούσε "Εσύ είσαι μπουρμπουλήθρας"... Και άρχισα, "Είσαι κούκλος?" - "Εσύ είσαι κούκλος"!, έλεγα "είσαι λαχταριστός?" -"Εσύ είσαι λαχταριστός" μου έλεγε, "Είσαι γοητευτικός?", "Εσύ είσαι γοητευτικός"!... μη γελάσετε.. ήθελα τόσο να τα ακούσω...

2 σχόλια:

  1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κορίνα, κι εγώ χαίρομαι που διαβάζω σχόλιό σου, και μάλιστα τόσο συγκινητικό. Μου αρέσει πολύ να μπορούμε να είμαστε interactive αφού τελικά είμαστε πολλοί άνθρωποι που μοιραζόμαστε ίδιες σκέψεις και συναισθήματα

      Διαγραφή