Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Διαζύγιο user friendly

1 Νοεμβρίου 2013


Κι έρχεται η ευλογημένη εκείνη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του και αποφασίζει να πατήσει το Ctrl-Alt-Del στον γάμο του για γρήγορο και ασφαλές “end task” και να το μεταφράσει λέξη προς λέξη στη ζωή του «Έλεγχος – Ακίνητος / Ώπα! – Διαγραφή».

Αρχικά προσπαθείς να πάρεις τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια σου, αλλά έχεις μείνει άφωνος!! Ο έλεγχος έχει σχεδόν σε όλα κάτω από τη βάση, και σα να μην έφτανε αυτό σε φωνάζει από το σχολείο και η δασκάλα της Κατάστασης να σου κάνει παράπονα, γιατί τώρα τελευταία «όλο είναι αφηρημένη», «όλο κλείνεται στον εαυτό της και δεν παίζει με τα άλλα παιδάκια» και άλλα τέτοια που σε φορτίζουν και σου έρχεται να σκίσεις τον έλεγχο και να τη στείλεις στον Κηδεμόνα της… Αλλά φίλε μου, την πάτησες λίγο, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση εσύ είσαι ο Κηδεμόνας της και πρέπει να την επαναφέρεις στα συγκαλά της. Την Κατάσταση πάντα. Και παίρνεις τον έλεγχο παραμάσχαλα κι αρχίζεις εντατική εκπαίδευση αυτογνωσίας και επαναπροσδιορισμού αξιών, και σκέφτεσαι, και αναλύεις και καταλήγεις με τον έλεγχο τσίλικο… Να τον πάρει η Κατάσταση να τον τρίψει στη μούρη όσων δεν πίστεψαν ποτέ σε αυτήν. Ή στον Κηδεμόνα της. Που είσαι εσύ. Το ξεχνάς λίγο αυτό και θα σε μαλώσω….

Έπειτα έρχεται το Alt. Και τους ξαναστήνεις όλους στην σειρά, με πρώτη και καλύτερη την σύζυγο.. (το έχω και σε αρσενικό για όσες δεν βολεύεστε με το θηλυκό… )… με πρώτο και καλύτερο τον-την σύζυγο (όλες τις χάρες βρε σας κάνω, στα ώπα ώπα σας έχω και σας ζηλεύουνε). Αλλά πίσω του ακολουθούν όλοι όσοι σας συντρόφευσαν στο κοινό σας ταξίδι. Και ενημερώνονται αναλυτικά για τα χαμπάρια  της Κατάστασης (βλέπουν και τον Έλεγχο που τον κρατάτε σφιχτά κάτω από τη μασχάλη). Κι ένας ένας περνάνε τη διαδικασία του «Αλτ τις ει?» που λέγαμε και στο στρατό εμείς τα αγοράκια. Σύνθημα – Παρασύνθημα και «Προχώρει» αλλιώς «άρον το νυχτικό σου και περιπάτει..».

Έχετε κάνει λοιπόν τις λίστες σας με τους «Προχώρει» και τους «Άρον άρον σταύρωσαν αυτόν» και με το ποντίκι του εξαιρετικά διαυγούς μυαλού σας, επιλέγετε τη δεξιά στήλη (εκεί μπαίνουν συνήθως τα σκάρτα) και κάνετε Delete.

Τι έχετε επιτύχει μέχρι τώρα? Είχατε μία Κατάσταση που δεν τα πήγαινε καθόλου καλά στους βαθμούς και στη διαγωγή της και την επαναδομήσατε να δει τον εαυτό της με άλλο μάτι. Της δώσατε και το πιστοποιητικό με το προσωπικό σας ISO. Ακινητοποιήσατε το σύμπαν γύρω σας που άρχιζε να σηκώνει πολλή σκόνη και με το ειδικό μαντηλάκι καθαρίσατε προσεκτικά την οθόνη και την αφήσατε με ένα χαμογελαστό screen saver με τη φάτσα του γιου σας. (Γιο έχω εγώ, για γιο θα μιλήσω. Για κόρες, απευθυνθείτε σε οφθαλμιάτρους, γιατί κάνουν και κάτι διαστολές περίεργες αυτές όταν τα βλέπουν σκούρα, και δεν το ‘χω καθόλου…). Έχετε πατήσει και το delete σας και μαζεύτηκαν όλα στον Κάδο Ανακύκλωσης που κοντεύει να εκραγεί.

Εδώ είναι το σημαντικό σημείο. Δεν κάνουμε διαγραφή από τα διαγραμμένα. Πρώτα καλούμε τον ειδικό, ας τον ονομάσουμε δικηγόρο στην περίπτωσή μας. Αυτός λοιπόν έρχεται με καλές προθέσεις, που καθόλου δε σας νοιάζουν. Εσείς δεν έχετε καλές ή κακές προθέσεις. Έχετε ξεκάθαρες προθέσεις. Και θέλετε να αρχίσετε τις αφαιρέσεις από πάνω σας, γιατί αποδεδειγμένα οι προσθέσεις δεν σας πήγαν πολύ καλά τον τελευταίο καιρό και τώρα θυμηθήκατε που και το «έσονται οι δύο εις σάρκαν μία» από την αρχή φαινόταν παραπλανητικό και παντελώς εκτός φυσικών νόμων, αλλά το θεωρήσατε «ποιητική αδεία…». Ε, ο ποιητής έμεινε 2-3 χρόνια άνεργος και του αφαίρεσαν την άδεια… Και ξέρω πως ρουφιάνοι δεν είστε, αλλά πέντε πράγματα που είναι να τα πείτε, θα τα πείτε στον δικηγόρο έξω από τα δόντια. Και τον έλεγχο της Κατάστασης που φτύσατε αίμα για να τον τακτοποιήσετε στον εγκέφαλό σας, θα τον ξεσφίξετε από τη μασχάλη σας για πρώτη φορά και θα τον παραδώσετε σαν μονόπετρο, γονατιστοί και με δάκρυα στα μάτια στον δικηγόρο… Κάπως έτσι δεν είχε ξεκινήσει? Είναι ωραίο να τελειώνει όπως ξεκινάει… Στο σύμπαν αρέσουν οι συμπτώσεις, ακόμα και αυτές που δημιουργούμε εκκούσια. (τώρα αν το «εκκούσια» είναι άγνωστη λέξη, μη νομίζετε, και σε μένα άγνωστη λέξη είναι… ένεκα η ποιητική αδεία..). Και θα κουνήσετε λίγο το screen saver και θα πάρετε και τον Κάδο Ανακύκλωσης και θα τον παραδώσετε κι αυτόν στον δικηγόρο. Και θα συμπληρώσετε αίτηση διαζυγίου. Συναινετικού. Με κάθε κόστος. Επαναλαμβάνω, με κάθε κόστος. Στο μέτρο και στον βαθμό που εξαρτάται από εσάς, θα υπογράψετε συναινετικό διαζύγιο, ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσετε τους κόπους μιας ζωής στον έτερο σύζυγο. Και θα συμφωνήσετε από κοινού για την επιμέλεια και τη διατροφή του τέκνου. Γιατί το screen saver πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο χαμογελαστό. Σας αρκεί που ο σκληρός σας δίσκος άδειασε από μία μεγάλη συγκέντρωση δεδομένων, που σας τον είχε μπλοκάρει κι ούτε τη φωτογραφία σας από την Ορκωμοσία στο Πανεπιστήμιο το 2000, δεν μπορέσατε να ανακτήσετε ποτέ.

Σας έμεινε ένας καθαρός σκληρός δίσκος για να τον γεμίσετε ξανά με νέα δεδομένα, με νέες φωτογραφίες από τα updated χρόνια που έρχονται κι ένα γoητευτικό, μεγαλειώδες screen saver να σας θυμίζει πως τα διαλείμματά σας θα είναι πάντα γεμάτα από παιδικά χαμόγελα… (μπορεί όχι μόνο, αλλά τα κείμενό μας είχε σκοπό να γίνει και λίγο γελαστικό, οπότε σε χαμόγελα θα αναφερθώ).

Αφού λοιπόν τα καταφέρατε καλά ως εδώ, το επόμενο βήμα είναι Open New Folder
Για τεχνικές λεπτομέρειες πληροφορίες απευθυνθείτε στη reception, με την ένδειξη Κον Χάπι Daddy (αυτό που αυτό-αποκαλούμαι Κύριος πρέπει να σταματήσει…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου